tirsdag den 2. oktober 2012

Besøg hos Elmelund Thy STU

I dag har min bloggruppe og jeg været ude at besøge Elmelunds afdeling, Thy STU. Mit første håndsindtryk af stedet derude var, at det er et meget frit sted, hvor alle er velkomne uanset baggrund. Pædagogernes hovedopgaver derude er, at lære beboerne om faglighed, noget om at være social og noget om erhvervsafklaring på en måde, så det ikke virker nedladende.

Pædagogerne har ikke kunnet have klasseundervisning med beboerne, da de er så spredt i deres udvikling. Derfor har man prøvet at indføre det faglige gennem nogle opgaver, som f.eks. at bage, hvor beboerne har skullet gange op på portionen af dejen, så de har meget med "learning-by-doing"-begrebet at gøre derude.

Under punktet "social" fokuserer pædagogerne meget på, at beboerne skal have det godt mellem hinanden og give hinanden anerkendelse samt accept. Det er også dette punkt, som er en klar første priotet for Elmelund. Det sidste punkt er erhvervsafklaring hvor beboerne skal formes og gøres klar til at komme ud i praktik blandt andre og de skal føle sig gode og rustet til udfordringer.

Efter at have snakket lidt med pædagogen Per, gik vi lidt rundt og snusede for os selv. Det er tydeligt, at beboerne får ansvar og at de bliver inspireret af pædagogerne til selv at tage intiativ til, at deltage i diverse projekter. Selvom en af beboerne fortalte, at der ville gå et halvt år inden man faldt ordentligt til, så kunne vi se den ihærdighed pædagogerne udstrålede for at imødekomme alle beboerne. Derude bliver de ikke stemplet og placeret i en kasse. Beboerne bliver accepteret 100 % for den de er.

Hvad vil det sige at være pædagog hos Elmelunds afdeling, Thy STU?
Hos Elmelunds afdeling, Thy STU, er pædagogerne ikke dominerende overfor beboerne. I stedet for at løse opgaverne og problemer for beboerne, så går de ind og kommer med forslag til, hvordan problematikken ellers kan løses, så beboerne selv får lov til at komme med den endelige løsning. Pædagogerne er der mere som en vejledning og en støtte, som er klar til at træde til uanset situationen. Desuden er pædagogerne meget i baggrunden for at fremme beboernes egne kompetencer indenfor diverse områder.

1 kommentar:

  1. meget flot skrevet de vil jeg da nok have lov ti og sige med venlig hilsen en af de unge fra elmelund

    SvarSlet